
El Bibliodiccionari havia de ser d’unes 50 o 60 paraules, que són les que jo creia que trobaria quan el vaig començar ( juny 2007), però desprès vaig veure que les paraules que començaven per Biblio eren moltes més, més de 100 en el primer Bibliodiccionari. Ara hi ha més de 2.000 paraules, però cada dia em costa més trobar noves paraules.
M’agradaria que si algú sap paraules que comencin per Biblio m’ho fes saber per poder afegir-les.
Biblio , Don: és una estatueta de fusta que exerceix com amfitrió de la col·lecció de llibres (4.200) del professor Manuel Desantes que ell anomena “biblioteca de los libros felices” i que es pot veure al Col·legi de Notaris d’Alacant.

Biblio-botánica: en el vlok Diario de un Copépodo, de Rafael Medina Bujalance, entre altres coses, parla de llibres relacionats amb les plantes i a la seva biblioteca l’anomena biblio-botánica.

Bibliocarro (4): en un tuit (05-12-2021) d’Isabel Monsó, parlant de la falta de bibliotecaris a les escoles apareix la paraula “bibliocarro”. El tuit complet diu:” No puc entendre que no hi hagi biblioteca escolar amb bibliotecària professional a TOTES les escoles. El 100 %. No hi ha bibliocarro, bibliopassadís o bibliotobogan que valgui. Volem l’espai, la dotació i els professionals a TOTES les escoles”. El COBDC afegeix un interessant article que parla del tema: “Caiguda dràstica de les biblioteques escolars a tot Catalunya”.

Bibliocasals: Els Bibliocasals són una programació lúdica i creativa al voltant de la promoció de la lectura per a infants i adolescents durant els mesos d’agost i setembre.Coordinats per Tramoia.

Bibliocommons: BiblioCommons és una empresa privada amb seu a Toronto, Ontario, Canadà, que desenvolupa catàlegs interactius i serveis web per a biblioteques.

BiblioCreap: vlok del CREAP: Centre d’Atenció Psicosocial per a persones amb Trastorn Mental Greu ( València).

Biblioespòiler: les biblioteques de Ciutat Vella us presenten una mostra del patrimoni literari que amaguen els barris de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, la Barceloneta, el Gòtic i el Raval.

biblioFIL: a Twitter, a vegades s’escriuen llargues tirallongues, com no hi cap tot es fa el que es diu un FIL i s’escriuen tants paràgrafs com un vol. En aquest cas Núria Castells ( bibliotecària i documentalista) ha fet un fil sobre una visita a la Biblioteca Pública de New York, i l’ha iniciat, ja que la cosa anava de Biblioteques, amb un biblioFIL.

BiblioFilias 03: Autofilia ens porta un nou vídeo a #BiblioFilias. En aquesta ocasió ha escollit un dels llibres més clàssics del món del misteri: The Book of the Damned de Charles Fort.

Biblioinforma: espai creat per la Biblioteca de la Salud del Mº de Salud de Chile, per a compartir coneixements amb la Comunidad Bibliotecaria.

Biblioiteca: una de les categoriesdel vlok Universo Abierto de la biblioteca de Traducción y Documentación de la Universidad de Salamanca.

Bibliolaguna: posada en marxa de la Bibliolaguna, a la “Laguna Fuente del Rey” ) , dins del projecte Libros libres de la Delegación de Cultura y Fiestas de l ‘Ajuntament de Dos Hermanas (Sevilla).

Bibliopassadís: paraula en el tuit citat abans d’Isabel Monsó.
Bibliopiquín: vlok de la Biblioteca do CEIP M.V. Portela ( Pontevedra).

BiblioRuta: una manera més saludable i segura per anar des del col·legi fins a les Biblioteques municipals. Organitzat pel Centro Sociocultural Los Alcores a Mairena del Aljarafe (Sevilla).

Bibliotobogan: paraula apareguda en el tuit mencionat d’Isabel Monsó.
Biblio’week-end: arribeu a la lluna amb motiu del Biblio’week-end, un esdeveniment festiu organitzat per biblioteques de tota Suïssa!

