Vaig començar el Bibliodiccionari pensant que trobaria 50 o 60 paraules que comencessin per Biblio, però en porto , de moment, unes 1700. Qui m’ho havia de dir! I en segueixo trobant quasi cada dia, malgrat que la Facultat de Biblioteconomia i Documentació es diu ara Facultat d’Informació i MItjans AUdiovisuals (FIMIAU). El progrés té aquestes coses. Els hi direm a les bibliotecàries, informadores, o com els hi direm? Però això és un altre tema, una altra qüestió, o no? Potser en aquest Bibliodiccionari hauré d’afegir la paraula Biblioinformador, que tampoc queda malament.
Biblio-Ágora TV: “la tele de la biblioteca del cole”, així descriuen un mitjà que fan servir per explicar contes i fer ressenyes de llibres. A la Biblioteca del CEIP Ágora de Palomares del Río ( Sevilla).
I en aquest vídeo podeu veure de que va: https://www.youtube.com/watch?v=a5EftIeFUFw&feature=youtu.be
BiblioAldric: vlok de la Biblioteca de l’Escola ALDRIC de Cassà de la Selva.
Biblioamant: aquell que estima els llibres. Podria ser sinònim de bibliofília, però.
Biblioclick: és la Biblioteca digital de la Corporación Cultural de Lo Barnechea ( Chile). Més informació a:
https://www.lobarnechea.cl/cultura/lanzamiento-biblioclick/?from=agenda
Biblioescacs: “Aprèn a jugar a escacs amb la Societat Coral Colon! Farem sessions teòriques i pràctiques els dissabtes al matí!”, ala Biblioteca de Ponent de Sabadell.
Biblioescape: la Biblioteca Universitària de León (ULE) ha realitzat ‘Biblioescapes’ – similars a les conegudes “escape room” – per a que els futurs alumnes universitaris es posin al dia sobre la temàtica bibliotecària. Més informació a: https://biblioteca.unileon.es/content/acticidad-del-campus-cient%C3%ADfico-en-la-biblioteca
Biblio-Femo: a la Biblioteca Pública Miguel de Cervantes de Mota del Cuervo organitzen una sèrie d’activitats que anomenen Biblio-femo.
BiblioFichas: paraula del vlok “lab_zebra , on diuen: “ Espacio para describir acciones bibliotecarias, que pueden desarrollarse individualmente o incluirse en una propuesta o plan de acción bibliotecario”.
Bibliojuego: vlok Bibliojuego . Treball educatiu realitzat per estudiants universitaris de la Facultad de arquitectura, diseño y urbanismo de Buenos Aires. Més informació a: https://bibliojuego.wixsite.com/bibliojuego1/bio
Biblio-Portal: Biblioteca del Portal La Dehesa ( Santiago de Chile), per intercanviar llibres.
Bibliorelax: espai de lectura relaxada a l’escola Aldric de Cassà de la Selva.
BiblioRevolución: la Biblioteca Rego da Balsa a Carballo, organitza BiblioRevolución, una revolta de les lletres gallegues. Així ho van anunciar: “Después de la multitudinaria y revolucionaria Semana del Libro y la Lectura, en la que participaron casi 2.000 personas y hubo que colgar el cartel de “no hay billetes” en todas las actividades, la Biblioteca Rego da Balsa quiere que te sumes a la BiblioRevolución, una auténtica revuelta de las letras gallegas alrededor de la figura de Antón Fraguas y de las diferentes propuestas lúdico-culturales que llenarán el mes de mayo”.
Més informació a: https://nhdiario.es/mayo-traera-la-bibliorevolucion-a-carballo/
Biblios: és un joc de cartes ( 87 en total) amb dues fases ben diferenciades: una selecció per ‘draft’ i una subhasta. El tema enganxa, però per si sou dels que us voleu ambientar… representa que els jugadors són abats que intenten tenir la millor biblioteca possible.
Més informació en el vlok No feu soroll...!
BibliotecadelesCoses : hashtag de la BibliotecadelesCoses: un servei de préstec d’objectes obert a tothom. Impulsada per les entitats Rezero i Nusos Cooperativa amb la col·laboració de la Cooperativa Etcèteres i eReuse, es troba en el Casal de Ca l’Isidret del barri del Poblenou, amb l’objectiu de fomentar l’economia circular i reduir l’impacte ambiental de la producció de deixalles. També estan en el barri de La Verneda i La Pau. Més informació a: http://nusos.coop/biblioteca-de-les-coses/ .
Bibliotecariassshh: compte de Twitter: @Bibliotecariash. Diuen: “ Secretos bibliotecarios sin levantar la voz… ssshh”.
Imatge seva a Twitter
Biblióvara i biblióvaro: paraules en el jerseis, indicant, potser, “devoradors” de llibres? En venda a filolocomanía.