Biblio-Biblioteca d’autors del Centre: categoria de la Biblioteca del I.E.S. Triana (Sevilla).
Biblioblocaire: persona amb on bloc dedicat al món del llibre. En aixó dels vloks, alguns encara dubten entre Blog i Bloc.
Biblioblogaire: persona amb un blog dedicat al món de llibre.
Biblioblogger: paraula amb la mateixa definició que les anteriors, suggerida per Joan Mateu ( @ilustre_fregona ).
Bibliobrafía: en alguns llocs posen Bibliobrafía com a Bibliografía.http://slideplayer.es/slide/1760764/
Bibliocamí: línies que uneixen en un mapa de les diverses biblioteques que es poden trobar en una àrea determinada i/o camí a seguir per trobar una biblioteca.
BibliocaZa: pertanyent a BibliocaZas que és una iniciativa amb la que ens sorprèn positivament Marcela Serrano i el seu grup de “Cazadores de libros”,són a Facebook ( ja són ara uns 27.000 membres). L’article on he trobat això http://www.primeraplana.co/wp/2017/04/10/bibliocazas-de-cazadores-de-libros/ ) explica com han nascut els BibliocaZas . Desprès la Marcela Serrano i el seu grup han decidit ampliar-ho , i així ho explica ella: Les BibliocaZas són unes petites biblioteques ambulants que es posaran en diferents llocs de cada ciutat per enfortir l’hàbit de la lectura i, inicialment estaran en parcs , jardins, passadissos de vianants i davant d’alguns petits cafès i restaurants.
En cada lloc hi haurà un líder que s’encarregarà de mantenir la seva BibliocaZa en perfectes condicions i amb prous llibres obtinguts de donacions. Tothom pot agafar un llibre, llegir-lo i tornar-lo. Les primeres biblioteques són a Cali ( Colombia).
Bibliococktails: el Rosenbach és una mena de Museu de Llibres i Art) de la Biblioteca Lliure de Filadèlfia que busca inspirar, encuriosir i crear, per comprometre amples audiències amb exposicions, programes i investigacions basades en la seva notable col·lecció. Tenen un vlok: Rosenblog .
Organitzen Bibliococktails, que consisteixen en lectures de gran literatura acompanyades de grans tasts de licors i còctels tematitzats. El proper estarà dedicat a Edgar Allan Poe que, diuen, va inventar les històries de detectius i el llest protagonista C. Auguste Dupin abans que la paraula detectiu fos inventada. I demanen :”Uneix-te a nosaltres mentre reinventem aquest horroròs conte ,The Murders in the Rue Morgue , amb un còctel nou misteriós i un capbussament profund en la primera història policíaca”.
Biblioexprés: Cultura de l’ Ajuntament de Santa Cruz de Tenerife ha programat el calendari de visites del servei d’extensió bibliotecària BiblioExpres, que la próxima setmana estarà per Anaga i Ofra-Costa Sur.Més informació a: http://www.creativacanaria.com/biblioexpres-atendera-los-distritos-anaga-ofra-costa-sur-la-proxima-semana/
Biblio-fondos: Categoria i pàgina per buscar llibres en vlok de de la Biblioteca I.E.S. Triana.
Bibliogossa: és la Vera, gossa de Joan Mateu ( @ilustre_fregona), li cuida i vigila els llibres que té en el magatzem.
Bibliograma (2): opuscle de 36 p. amb làmines sobre la Bíblia . Editorial Verbo Divino d’Estella (Navarra).
Bibliojardí: Jardí literari de la Biblioteca (Parc de Can Mulà a Mollet ). Les inscripcions per les activitats del Bibliojardí s’obren una setmana abans de la realització de cada activitat.
Cal tenir el carnet de biblioteques per fer les inscripcions o disposar de jocs de taula.
Els menors de 9 anys han de romandre acompanyats d’un adult.
Les normes de convivència de la biblioteca són extensibles al Bibliojardí.
Els tallers s’adrecen al infants a partir de 4 anys
http://www.molletvalles.cat/DetallAgenda/_wEovPETJ6teIwU75qKWWOoJh3L0hFbGUiufpiUng_IU .
Bibliomation : és el consorci de biblioteques més gran de Connecticut. Seixanta biblioteques públiques i dinou escoles comparteixen un sistema Evergreen amb catalogació centralitzada i una xarxa de computadores compartida. Bibliomation es l’únic consorci de codi obert de Connecticut. ( http://www.biblio.org/ )
Bibliomerlín: vlok de la Biblioteca del IES San Rosendo de Mondoñedo (Lugo).
Bibliomusic: Els Guateques dels 60, a la Bibliomusicineteca . Próxima sessió de BiblioMusic estarà dedicada als guateques dels anys 60, un homenatge especial als grups pioners. Sirex, Mustang i Brincos. Un viatge musical i documental per les seves cançons i components. http://poblesec.barcelona.ppe.entitats.diba.cat/diba_agenda/guateques-dels-60-bibliomusicineteca/ .
Biblioreptor: joc que fan a la Biblioteca Joaquim Montoy d’Alcarràs. Explicacions a: https://biblioalcarras.wordpress.com/
BibliotecAbierta: vlok del Grupo de Responsabilidad Social de la Biblioteca de la Universidad de Valladolid.
BibliotecasInsólitas: hashtag de la interessant exposició Bibliotecas Insólitas (#bibliotecasinsólitas), del 16 de juny fins el 10 de setembre, organitzada per La Casa encendida ( Fundación Montemadrid).
Imatge d’Antònia del Río.
BiblioTee: explicació del que fan a: https://bibliotee.com/
Bibliotex (2): editorial que ja no existeix. Un catàleg d’aquesta editorial es pot trobar a la llibreria online TROA .També es poden trobar tots els llibres d’aquesta editorial en el vlok Todostuslibros .
Bibliotráileer.es: espai on es recullen tràilers d’ animació basats en una obra literària presentats per centres educatius. A : http://blog.educalab.es/cniie/2017/06/22/ganadores-de-la-ii-edicion-de-bibliotraileeres/ , podeu llegir una acurada descripció d’aquesta activitat organitzada pel MECD.
Bibliovlokaire: persona amb un vlok dedicat al món del llibre.