Bibliocajas: la Biblioteca de Castropol i la ‘Escuela de 0 a3 años “El Turullón” ‘ ideen un projecte ‘Libros y Mimos,leer en familia’, pensat perquè els pares i mares s’involucrin i ajudin als seus fills ( d’ entre 0 i 4 anys) a descobrir la lectura i fomentar l’hàbit lector. I això ho aconseguiran mitjançant unes ‘BIBLIOcajas’ que es poden retirar en préstec per espai d’un mes. Aquestes miniBiblioteques porten una selecció de llibres, activitats i jocs per compartir en família.
Bibliocalle: activitats al carrer organitzades per les biblioteques de Yecla. “Con el objetivo de acercar la cultura y los libros a los más pequeños se viene desarrollando la actividad bibliocalle. Una iniciativa en la que la lectura se saca a la calle en las proximidades de las tres bibliotecas públicas municipales”. http://fiestas.yecla.es/evento/bibliocalle-7-mayo/ i http://www.teleyecla.com/secciones/noticias/noticia.php?noticia=4896
A Itagüi, zona rural d’Antioquía ( Colombia) també fan ‘Bibliocalle’, per animar a llegir i fan prèstec de materials i programació cultural. http://www.comfenalcoantioquia.com/Default.aspx?tabid=206&id=4420&mes=2&anio=2013
Bibliocarrer: activitats bibliotecàries organitzades per l’ajuntament de Maldà (227 hab.)(Lleida), on per Sant Jordi s’inauguraran dues biblioteques al carrer. http://www.malda.cat/novetats.php?id=23953&id_seccio=
BIBLIOcirco: La Biblioteca de Castropol i la ‘Escuela de 0 a 3 años’ “El Turullón” celebran el Día del Libro Infantil y Juvenil a partir de les 10h.
Com tots els anys el Dia del Libro Infantil y Juvenil (2 de Abril) se celebra a la Biblioteca de Castropol amb la ‘Escuela de 0 a 3 años’. En questa ocasió han celebrat el “cumpleaños” del llibre en un ambient circenc. La Biblioteca es converteix per un dia en una BIBLIOCirco en la que es poden trobar personatges de circ, contes de circ i alguna sorpresa…
BiblioLAB: La Biblioteca/CRAI de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) ha organitzat un BiblioLAB. En aquest BiblioLAB hi participaran estudiants que hauran de treballar per equips amb l’objectiu d’identificar necessitats i aspectes de millora dels serveis de la Biblioteca i desenvolupar propostes per millorar l’experiència de l’usuari. Els estudiants tindran un paper actiu en aquest procés d’identificació de necessitats i en el procés d’aportar noves solucions i prestacions en qualsevol àmbit de la Biblioteca/CRAI. http://eventum.upf.edu/event_detail/2132/sections/2023/normativa.html
BiblioLAB:Les biblioteques com espais d’aprenentatge obert i connectat. Hi ha, o parlant de BiblioLABS a diferents llocs, p.e.:
A Luxemburg: http://wwwfr.uni.lu/bibliotheque/bibliolab
A Bogotá: https://www.facebook.com/bibliolab.sas/
A Mérida (Extremadura) : https://es.slideshare.net/carlosmagro/bibliolab-3-jbexcarlosmagro
Bibliomaker: és una manera de parlar de Makerspace quan es refereix a biblioteques. Julián Marquina a http://www.julianmarquina.es/makerspaces-en-bibliotecas-el-fenomeno-bibliomakers/ , ho explica molt bé: “Los Makerspace son espacios que las bibliotecas ponen a disposición de sus usuarios donde bibliotecarios y cualquier persona interesada en ellos pueden participar y hacer uso de las herramientas y elementos puestos a su disposición para la creación de música, vídeos, realización de talleres formativos… Lo que persigue con esto la biblioteca es acercar la organización a los más jóvenes y cederles un espacio de aprendizaje y creación digital”.
Bibliomeme: des del vlok La Lengua,Elías Gómez ( http://lalengua.info/2008/04/bibliomeme/ – avui no surt a internet)) va proposar, el Dia del Llibre(2008), un Meme1 relacionat amb els llibres, preguntant:
¿Cuál es el libro que te ha hecho reír a carcajadas?
¿Cuál es el libro que te ha hecho llorar, o casi?
¿Qué libro te ha hecho pensar hasta replantearte algunos de tus principios?
¿Qué libro te ha dado una impresión más clara de belleza absoluta?
¿Qué libro relees regularmente?
Bonus (esta pregunta, que hace el número seis, podéis personalizarla para preguntaros lo que queráis). ¿Qué libro no te importa admitir que te encanta, aunque los gafapastas te miren con aire de condescendencia por ello?
1.-Mem d’Internet ( però aquí no hi ha imatges). https://ca.wikipedia.org/wiki/Mem_d%27Internet
Bibliomercado:primer servei de prèstecs i consultes de llibres en un mercat de proveïments, posat en marxa en el Mercado Saavedra Fajardo de Murcia.Dedicat sobretot a llibres temàtics sobre gastronomia , dietètica, nutrició,salut, estil de vida i esport, així com novetats literàries i pel·lícules. http://www.laverdad.es/murcia/ciudad-murcia/201605/26/primer-bibliomercado-llega-plaza-20160526164323.html
Bibliomuseo: Bibliomuseo a la Biblioteca Francisco de Quevedo (Los Boliches) . L’artista LuiGaS t’invita a entrar en un dels seus quadres i a poder ser el que tu vulguis dins del quadre: detectiu, psicóleg@, simple observador, o potser el protagonista.
Investiga i passeja per aquests carrers i passadissos mitjançant els quadres. Participa d’aquestes vides i els hi preguntes perquè estan on estan.
Les històries contingudes en els llibres, potser foren imaginades contemplant un quadre…
En aquest cas l’artista t’ofereix l’inici d’una història.Els quadres com un bon llibre et poden fer viure moltes vides. Somia, imagina, experimenta i quan estiguis preparat, dedideix i escull bé qui vols ser.
Biblio-Museo: la Biblio-Museo Mar del Plata (Argentina) reuneix informació donada per la Biblioteca del Museo Municipal de Arte “Juan Carlos Castagnino” . Principalment dirigit a educadors, que són socis actius del museu en la seva tasca educadora. El Museu com institució dedicada a l’educació no formal, a la difusió de l’art per al coneixement i el gaudí, realitza moltes activitats per aconseguir-ho.
Biblionotícies: una de les categories de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell .
Bibliotequear: vlok ( http://bibliotequear.blogspot.com.es/ ) d’una gallega, la Cristina, de Baiona, dedicat a biblioteques ,llibres i música.
Bibliotequejar: esport d’aventura, diu en Ferran Roure en el seu vlok “home de caramel n. 13”, parlant del moviment amunt i avall de gent a la biblioteca en determinats dies i moments.
Biblio&teca: a la Biblioteca Ramón Fernàndez Jurado de Castelldefels , per donar visibilitat al seu fons especialitzat en cuina infantil han preparat un programa amb activitats relacionades amb la cuina.Serà des del 3 de maig fins el 3 de juny d’enguany.