Bibliocarrera: les biblioteques de Vilobí, Calonge i Sant Antoni organitzan ( 2014)la bibliocarrera, activitat dirigida als nens d’ entre 6 i 12 anys, on no cal córrer, sinó llegir durant un determinat temps.
Bibliocavall: Kuda pustaka en indonesi, traduït: cavall biblioteca, és un intent d’estendre les bones lectures i l’espectacle usant cavalls o vagó per a les persones necessitades, especialment els nens.A Cikarang-Bekasi (Indonèsia). Més informació i fotografies a: https://www.facebook.com/pg/Kudapustaka-4-Cikarang-Bekasi-1836714973276224/photos/?ref=page_internal .
Bibliodolly: hi ha un vlok de nom Bibliodolly Lectoterapeuta Itinerante ( http://bibliodolly.blogspot.com.es/ ), és un dels 4 que té ( o tenia) en Carlos Escobedo (Mx) .
Biblio-ecus: Els dies 10 i 11 de març, se celebra a Bigues i Riells, la 1a Fira del Cavall Activa. L’objectiu d’aquesta fira és acostar el món del cavall al públic a través d’experiències actives amb l’animal, que permetran al visitant percebre els beneficis de treballar i interactuar amb ell.
Bigues i Riells aposta per una fira que es diferenciï de les tradicionals fires de cavalls on el visitant té un paper passiu. En aquesta primera edició, l’Ajuntament ha estat modest i ha organitzat una mostra d’activitats del que vol ser la Fira en pròximes edicions. El visitant trobarà activitats que li permetran acostar-se al cavall de manera activa: sessions d’educació emocional assistida amb cavalls per a famílies, tallers de doma natural, poni-games, Taxi carro, taller de màscares eqüestres i Biblio-ecus.
Divendres, van fer l’obertura de la fira a la Biblioteca, aprofitant la presentació d’una conferència sobre educació emocional assistida amb cavalls a càrrec d’Anna Álvarez, i la presentació dels llibres Viviendo con mis Caballos i Los Caballos no lloran de l’autora Alicia Monter Algueró.
http://www.granollersnoticies.com/bigues-i-riells-celebra-la-1a-fira-del-cavall-activa-del-valles
Bibliomondo: tecnologies del coneixement.Equip informàtic que fa que el seu negoci sigui més accesible . Amb solucions per biblioteques ( https://www.bibliomondofr.com/pour-bibliothques ).De Montréal (Canada).
Biblio-Expresso: la biblioteca que llama a tu puerta. A São Brás de Alportel (Portugal), la biblioteca pública porta els llibres a les llars de la gent.
BibliOrdre: totes les publicacions gratuïtes del CSOEC (Conseil Supérieur de l’Ordre des Experts Comptables)( http://www.ifa-asso.com/a-propos-de-l-ifa/membres/membres-associes-et-partenaires/csoec-conseil-superieur-de-l-ordre-des-experts-comptables.html ) en format numèric aplegades en un únic lloc. ( http://www.bibliordre.fr/)
Biblio-piruetes: en un article a Núvol: Tres problemes de l’Honorable Conseller Santi Vila ( http://www.nuvol.com/opinio/tres-problemes-de-lhonorable-conseller-santi-vila/ ),de Bernat Ruiz Domènech , sobre la plaça de Cap del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya , en un comentari, Silvia Martí inclou, un article d’ Oriol Ponsatí-Murlà : L’art de moure amunt i avall la bóta (i no gaire res més)( https://www.facebook.com/oriol.ponsatimurla/posts/10212084753381975 ) , on surt la frase: “Encara que no es passés el dia fent biblio-piruetes a les xarxes socials”, on crec que ve a dir, entre moltes altres coses, que es fan moltes o poques coses i s’anuncien a les xarxes socials tan aviat és possible o abans.
Biblioplayas: El ‘Proyecto Biblioplayas’ ( http://www.biblioplayas.com ) ha nascut amb la voluntat d’impulsar, defensar, afavorir i fomentar la il·lusió per la lectura i posar-la a l’abast de tots de forma fàcil, còmoda i gratuïta, aprofitant la temporada estival que afavoreix aquestes activitats d’oci i temps lliure, tant per als habitants del municipi com per als molts turistes que acudeixen a les seves platges.
Aquest Projecte neix l’any 2005, a la ciutat de Torrevella (Alacant) i avui s’ha estès per altres ciutats.
Biblioramo: vlok del CEIP Plurilingüe O Ramo a Barallobre – Fene ( A Coruña)( http://www.edu.xunta.gal/centros/ceiporamo/ ).
Biblioreseñas: una de les Categories del vlok TiraBUZón ( http://blog.biblioteca.unizar.es/biblioresenas/ ), de la Biblioteca de la Universidad de Zaragoza.
Des del vlok ens ho expliquen: “Biblioreseñas : No leas mañana lo que puedes leer hoy”.
Nuestra compañera Laura Bordonaba realiza un viaje a los fondos literarios de la BUZ para atraernos a su lectura; si puede ser hoy, antes que mañana. Si te gusta su propuesta, te indicamos cómo localizar la obra en nuestro catálogo”.
Biblioteca-Rockoteca: secció-espai cultural, dins d’una biblioteca pública a Peralta/Azkoien (Navarra), ( http://www.navarra.es/home_es/Actualidad/Sala+de+prensa/Noticias/2012/01/18/Biblioteca+Publica+de+Peralta+Rockoteca.htm ) destinada a recollir, organitzar i difondre documents relacionats amb el rock – discos i CD’s, vídeos, fotografies, llibres, revistes de rock, etc – i també per funcionar com espai obert per la realització de promocions, presentacions de discos o llibres, trobades amb músics, tertúlies de rock i fins i tot concerts.( des de 2012).És a facebook com a @bibliotecarocko. https://www.facebook.com/bibliotecarockoteca.deperaltanavarra .
A Peralta/Azkoien: https://www.navarra.es/home_es/Temas/Turismo+ocio+y+cultura/Bibliotecas/Bibliotecas+publicas/Indice+bibliotecas/Peralta/
Biblio-Yoga (2): Vist a Iberlibro( https://www.iberlibro.com/blog/index.php/2015/07/21/el-biblio-yoga/ )i en el ZVABlog :” Se dice que la “adicción” a la lectura y el deporte mezclan tan bien como el agua y el aceite. Los “libro-adictos” somos retratados normalmente como pálidos obsesivos a los que nos gusta evadirnos del mundo exterior y de cualquier actividad que no esté relacionada con la lectura.
…A decir verdad, esa descripción no dista mucho de algunos de nosotros. Pero eso no significa que no intentemos de vez en cuando acercarnos al mundo del deporte.
Siendo el yoga una de las actividades físicas más de moda estos días, Charlotte Lacroix, de Abebooks.de ha encontrado la manera de hacer un poco de ejercicio y estirar las extremidades mientras se toma el sol, todo sin sacar la nariz del libro.
Hemos traducido su experiencia aparecida en ZVABlog ( http://blog.zvab.com/2015/07/14/yoga-reading/ ) para vosotros”.