Biblioárbol: En la plaza de armas de nuestra ciudad (Combarbalá– Chile) se lanzó ésta innovadora iniciativa, el “Biblioárbol” para promover la lectura en la comunidad combarbalina. Mario Vega diu: “Esta iniciativa del Biblioárbol está pensada para los lectores de todas las edades, no solamente para los más jóvenes, con el fin de promover y fomentar el hábito lector.
Bibliobattle: és un joc en que es fa una ressenya d’un llibre i que es va desenvolupar a l’Escola Superior d’Informàtica de la Universitat de Kyoto al Japó.
Vostè (presentador) pot portar el seu llibre preferit per a l’esdeveniment.
Es pot parlar de l’obra a l’audiència durant 5 minuts com : Bibliobattler.
El llibre més popular serà elegit com el “Llibre Campió del dia” pel públic i presentadors.
http://en.bibliobattle.jp/ . Rules for Bibliobattle ( http://en.bibliobattle.jp/rule-of-bibliobattle )
Biblio-camión: Bubisher és un projecte posat en marxa el 2008 per crear una xarxa de biblioteques i bibliobusos per la població dels campaments de refugiats saharauis pels voltants de Tinduf-Argèlia, i situats a la part més inhóspita del desert del Sahara. El ‘bubisher’ és un petit ocell del desert que anuncia, la seva arribada, bones notícies. I així li diuen al projecte que els hi porta llibres.
El nom de Biblio-camión ve perquè el primer bibliobús en realitat era un camió. A més a més aquest camió és molt vell i necessiten un altre medi de transport per poder seguir la seva feina de bibliobús. En la seva pàgina ho expliquen ( http://www.bubisher.org/2016/08/sos.html )
Biblio-cavall : d’en Ridwan, porta els llibres per regions aïllades d’Indonèsia. Vist en el vlok: http://lecourrier.vn/le-biblio-cheval-de-ridwan-des-livres-pour-regions-isolees-dindonesie/311084.html .
Ridwan Sururi a cavall de Germanis, seguit per Luna, en ruta cap a l’aldea de Serang, al sud de l’illa Java ( Indonèsia).Foto: AFP/VNA/CVN. «La bibliothèque à cheval !», criden molt contents els nens quan arriba.
Biblio-Frigo: A Piton-Saint-Leu-laVien(illa Reunió en l’Oceà Índic),l’ associació Zot presenta la seva Biblio-nevera; cultura fresca com va dir el seu manager M Georges-Henri Indianna. Recollir una vella nevera i fer una biblioteca sagrada … No està malament com una idea !!
http://amicale.des.damistes.reunionnais.over-blog.com/2016/09/le-biblio-frigo-de-vaz.html.
Biblio-mòbil: del Circ Bover . És, diuen en el seu vlok, un carromat en forma de biblioteca mòbil que arriba al poble amb una llibreria atapeïda de llibres i un entranyable personatge que endinsarà als nins i nines en un món de la fantasia i el coneixement. Hi hauran conta-contes, tallers de lectura i activitats didàctiques per a desenvolupar la creativitat i la imaginació dels infants. Tot amb una posada en escena completament original i espectacular, amb les característiques pròpies de Circ Bover. Aquest any 2016 les activitats aniran dedicades a la difusió de l’obra de Ramon Llull. http://www.circbover.com .
Biblioproxy: accés als recursos bibliogràfics (revistes electròniques, bases de dades, iBooks) adquirits de forma centralitzada pel CNR ( Consiglio Nazionale delle Ricerche). https://biblioproxy.cnr.it/login .
Biblio-psicología: a la pàgina 37 del llibre: “Manual de Documentación. Las técnicass pra la investigación y redacción de los trabajos científicos y de ingeniería”, de Javier LASSO de la VEGA. Ed. Labor, Barcelona, 1969; 829p., podem llegir: “ rama de la ciencia que reclama de día en día la atención del lector. La creación y produccióndel libro debe desenvolverse y regularizarsse con sujeción al orden lógico de los fenómenos de naturaleza pssicofísica de la Humanidad dentro del curso de la evolución general de la vida social e histórica… Estudia el libro no bajo el aspecto de su importancia cultural y de su valor intrínseco, sino como una especie de aparato, ingenio o instrumento psicológico que sirve para provocar en el ser psíquico del lector ciertas experiencias determinadas y complejas. En la biblio-psicología el lector lo es todo… la biblio-psicología estudia las relaciones psíquicas entre los hombres, de “un cerebro sobre otro cerebro”, las relaciones entre el autor, su obra y el lector”. Més informació pàgines 37 a 39.
Biblioruta: #biblioruta: lloc d’Instagram amb fotos de biblioteques i llocs relacionats amb llibres. https://www.instagram.com/explore/tags/biblioruta/
BiblioRutas: lloc a Twitter per estar al dia de les activitats i esdeveniments realitzats a les diferents biblioteques de Lima. @bibliorutas. https://twitter.com/bibliorutas .
Biblio-ruta: Vist a LaPatria.com (Noticias de Manizales, capital de Caldas, departament de Colombia ) ( http://www.lapatria.com/biblio-ruta-0 ). A Manizales van dissenyar un programa cultural per a totes les edats amb tallers, ‘conversatorios’, grups de lectura, etc. i també visites a diferents llocs d’interés cultural i educatiu, i li van dir Biblio-ruta.
Biblio’Steak: restaurant solidari a Montmorillon, ciutat de l’escriptura i dels oficis del llibre.
Bibliotecariperundia: tag posat en marxa per Biblioteques Municipals de Sabadell perquè qui vulgui enviï recomanacions de llibres.
¿Biblioteque? : vlok de la bibliotecària Yolanda González, on diu: ¿Bibliotequé?:¿Cuántas veces te han hecho esta pregunta cuando has comentado tus estudios?…Este blog nace con la idea de desmitificar una profesión que va más allá de la custodia de libros y las cuatro paredes de una sala de estudio. http://bibliotq.blogspot.com.es/ .
Bibliotequero: a la pàgina 115 del Manual de Documentación de Javier LASSO de la VEGA, diu: “ Por ello hemos propuesto en otras ocasiones el título de bibliólogo, más culto y más expresivo, para designar con él a los que dominan la ciencia de los libros y están en posesión del título facultativo pertinente. El término actual de bibliotecario podría quedar para el que, sin la competencia adecuada ni dominio en materia de biblioteconomía está al cuidado de una biblioteca, y aun todavía reservaría el de “bibliotequero” para los que, con desprecio de una técnica complicada, juegan a ordenar bibliotecas conforme a reglas que de improviso se sacan del portentoso magín con que, a su juicio, les ha dotado la Divina Providencia”.
BibliotequesXBM : és l’aplicació desenvolupada per la Diputació de Barcelona que t’indica quines biblioteques i bibliobusos de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la província tens més a prop i les activitats que t’ofereixen. Troba i situa en el mapa les activitats i biblioteques més properes al punt on et trobes o respecte la localització que indiquis. Aplicació per a dispositius mòbils.
Per descarregar-la: http://bibliotecavirtual.diba.cat/app
Biblio.wine: La primera xarxa de vi francès! Descobreix, compra, ven, bescanvia, vota, comenta i comparteix les millors collites de les teves degustacions amb la teva comunitat. Llista de tots els dominis i castells de vi de tot el món. https://biblio.wine/