Biblio-Ajedrez: taller de Biblio-Ajedrez a la Biblioteca Pública Ángel González, amb la col·loboració del Club de Ajedrez de la Asociación de Vecinos de Aluche, a Madrid. Han creat un punt de trobada pels aficionats als escacs i obert a tots els usuaris de la biblioteca. http://www.madrid.es/portales/munimadrid/es/Inicio/El-Ayuntamiento/Cultura-y-ocio/Bibliotecas-Publicas-Municipales/Taller-Biblio-Ajedrez-en-la-Biblioteca-Publica-Municipal-Angel-Gonzalez?vgnextfmt=default&vgnextoid=d22ddf40dde11510VgnVCM2000000c205a0aRCRD&vgnextchannel=f60c2cd44f465110VgnVCM1000000b205a0aRCRD
Biblioaprop: la Biblioteca de Tarragona organitza visites a l’Hospital Sociosanitari Francolí, amb la voluntat de donar servei bibliotecari de lectura pública a les persones ingressades i arribar també als seus familiars i acompanyants . http://bibliotecatarragona.gencat.cat/ca/detalls/noticia/BiblioAProp
Bibliocinema (1): a diferentes biblioteques realitzen Bibliocinema, projectant pel·lícules i fent després cine-fòrums,com a la Biblioteca Montserrat Roig de Martorelles http://bibliotecamartorelles.blogspot.com.es/search/label/bibliocinema.
Bibliocinema (2): Amb motiu del lliurament dels Òscars, la biblioteca Miquel Martí i Pol de Sant Joan Despí, engega, cada any, el Concurs de Bibliocinema per premiar qui més guanyadors encerti. Els lectors disposen d’unes llistats per fer unes travesses.
Bibliocoses: hashtag utilitzat a Twitter per parlar de coses relacionades amb llibres i biblioteques.#bibliocoses.
Bibliodocte: persona entesa en llibres. Vist en el llibre d’ Octave Uzanne: El fin de los libros y otros cuentos para bibliófilos, Trama Eitorial, Madrid, 2015; en el capítol: “El bibliotecario Van der Boëcken, de Rotterdam”, p.52.
Biblio-fiesta: a la Biblioteca Municipal Miguel de Cervantes de Burgos.
BiblioFiles (2):en el vlok SNO-ISLE Libraries ( 21 llibreries a Washington’s Snohomish and Island counties (USA) tenen un apartat amb articles escrits pels llibreters amb aquest nom.
http://blog.sno-isle.org/bibliofiles/
Bibliofrènic: el que pateix Bibliofènia ( passió irreflenable pels llibres). Vist el llibre Los enemigos de los libros,de William Blades. Fórcola, M, 2016. ( Original, en anglès, de 1880-1896).
Bibliogeriàtric: en el prolèg de Andrés Trapiello en el llibre Los enemigos de los libros,de William Blades. Fórcola, M, 2016. Crec que es refereix a biblioteques velles, grans, gòtiques , amb els llibres posats més perquè es vegin que per que es llegeixin.
Oxford Library
Bibliolujuria: d’un interessant artice d’Alejandro Gamero. “Bibliolujuria o cómo leerse un libro al día durante un año”, en el seu vlok La piedra de Sísifo ( http://lapiedradesisifo.com/2016/01/21/la-bibliolujuria-o-como-leerse-un-libro-al-dia-durante-un-ano/?utm_content=buffer919c9&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer ). Diu l’Alejandro: mètode creat per Conner Habib per llegir un llibre cada dia…
BiblioMaresme: biblioteques del Maresme. La guia de Biblioteques del Maresme es presenta com una eina dinàmica i ampliable per donar a conèixer tots els recursos que tenen les biblioteques d’aquest territori. Aquests recursos es van ampliant any rere any, a la vegada que es creen noves biblioteques o s’afegeixen d’altres que no hi formaven part. Les Biblioteques del Maresme editen anualment una guia de recursos.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dortoka.BibliosMaresme&hl=ca
Bibliomex: és una llista de correus on pot està subscrit enviant un mail a Bibliomex-l-request@ccr.dsi.uanl.mx, amb l’assumpte en blanc i a detall escriure :SUSCRIBE BIBLIOMEX-L.
Respecte als temes tractats es pot anar a www.Letralia.com ( http://letralia.com/ ) , on tenen publicada una notícia que especifica les àrees d’interès de BiblioMex, com: ‘Assessoria sobre catalogació, software per automatització; recomanacions per control de circulació; nova literatura en bibliotecologia; preguntes de consulta o referència;opinions sobre proveidors; estratègies de cerca en CD-ROM; elaboració de guies temàtiques en biblioteques; ofertes de feina i, en general, qualsevol cosa que pugui ser d’interès per als professionals i aficionats a aquesta disciplina. http://blogeba.blogspot.com.es/2007/09/bibliomex.html
Biblioolvido: La Biblioteca Olvido Ruiz de Valbuena va obrir les portes el 2011 amb la voluntat de facilitar l’educació i les noves tecnologies als habitants del cinquè país més pobre del món, Burkina Faso. Està situada a Ouahigouya, a la província de Yatenga.Té fons analògics i digitals, més de 5.000 llibres i documents, i 28 Notebooks i Tablets PC per ser utilitzats pels usuaris dels fons digitals. També realitza tasques com ONG.
http://biblioolvido.org/quienes-somos/
Bibliopatía: periòdic mexicà per a professionals del llibre i la lectura.http://bibliopatia.com/
Bibliophile: ( Magazine) Le Magazine du Bibliophile et de l’amateur des manuscrits & autographes. http://www.mag-bibliophile.fr/
Bibliosis: enfermetats físiques i mentals contretes mitjancant la bibliofília.
Biblio-sito-graphie: part del vlok del Centre d’Études et de Recherche sur le Jeu, per facilitar cerques relacionades amb els jocs.(Ecuador). http://www.cerj.fr/?Biblio-sito-graphie
Bibliotank: Bibliotank Pro. Difusión – Acción – Opinión Crítica Promoción de la lectura (Chile).Pretén activar iniciatives per fomentar la lectura i l’escriptura a diferents llocs del país amb Formació, tallers culturals, clubs de lectura, etc. http://bibliotank.tumblr.com/quees
Biblioteca-CRAL: La Biblioteca-CRAL és un servei públic obert a tot l’alumnat i al personal del centre, i als usuaris externs que decideixin formalitzar-ne la matrícula. També està disponible per a persones que, per motius laborals o d’estudis, sense ser alumnes de l’Escola ni usuaris del CRAL, tinguin interès a consultar-ne el fons documental.
La seva funció és recollir, gestionar i posar a l’abast de la comunitat educativa tot el material que pugui facilitar l’aprenentatge i la docència dels idiomes que s’imparteixen al centre (EOI Drassanes).
Bibliotecamedica: una comunitat dedicada a tot el personal dedicat a la salut. http://bibliotecamedica.plisweb.com/
Bibliotecúmeno: aquell que s’ inicia en el culte als llibres, incloent els seus secrets.
Bibliotequética: Luis Barragán, en el seu vlok Luis Barragán, apuntística ens parla d’un llibre: Sumario, de Federico Vegas ( Alfaguara, 2010)( http://lbarragan.blogspot.com.es/2010/12/interlocutoria.html?showComment=1454422791277#c7009485991727858884 ) en un article:”Sumario o la sentencia bibliotequética”.
I em fa arribar, des de Caracas, unes paraules on dona una definició sobre el significat d’ aquesta paraula: “ como la vocación y el propósito de coleccionar libros, versando sobre el origen, la administración y el desarrollo de la colección misma bajo determinados parámetros o normas que validan otros coleccionistas”.I també explica dues paraules més, Bibliotecúmeno i Bibliosis, posades en el seu lloc.
Bibliothetic: paraula anglesa que significa ‘relatiu a la separació i disposició dels llibres a les prestatgeries d’una biblioteca’.
Biblio-TICs: vlok dedicat al món dels llibres en el núvol de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació. http://biblio-tics.blogspot.com.es/
Bibliovoluntari: personal que realitza, voluntariament, treballs en biblioteques, com: realitzar lectures a grups o individus amb les competències lectores limitades: persones grans, discapacitats, immigrants, etc. També col·laboració en accions puntuals ajudant al personal bibliotecari: concursos, aniversaris, festivals, encants, tallers, accions formatives, etc. I ajudant en el prèstam de llibres a colectius desvalguts, etc. etc.