Biblio-Acuático: programa a càrrec de la Corporación de Cultura y Turismo que és instal·lat cada diumenge en el Parque Acuático fomentant la lectura de grans i petits. A Calama (Chile).http://laplazoleta.cl/biblio-acuatico-genera-positivo-impacto-en-la-comunidad/.
Biblioagenda: Cada mes les biblioteques Municipals d’Osca, Antonio Durán Gudiol i Ramón J. Sender, publican la seva Biblioagenda en la que recullen la programació d’activitats, cursos, tallers, exposicions, etc., destinats al públic adult, juvenil i infantil.
http://www.huesca.es/areas/bibliotecas/actividades/biblioagenda/.
Biblioanimals: article de la Biblioteca de la Universidad de Navarra, explicant els diferents animals que es fan servir en alguns països, com camells a Kenia, burros a Zimbabwe i elefants a Tailandia.
http://leseg.wordpress.com/2014/01/20/biblioanimals/
Bibliobicis (1): Les BiblioBicis-Comunitàries acaban d’iniciar el seu camí amb el triple objectiu de fomentar l’hàbit lector, garantitzar els serveis bibliogràfics i oferir per primera vegada una oferta cultural a les comunitats més pobres del país, tant ruraes coo suburbanes.L’instrument escollit per fer-ho ésuna flota de cent BiblioBicis, de les que en posen a funcionar ara cinquanta, cada una de las quals està destinada a una comunitat i està dotada amb una colecció de 60 títols.
Biblio-bicis (2): son bibliotequess ambulants en tota l’extensió de la paraula, preparades per promotors culturals, que treballen amb joves i nens en colònies urbano-marginals promocionant la lectura i organitzant cercles de lectura i contes reflexius.
Bibliocabines: La trobada de dos objectes condemnats a reinventar-se o desa parèixer s’està convertint en una moda, segons Le Figaro. Dos joves txecs acaben de posar en marxa el projecte de Bibliocabines. La que ja no es fa servir es converteix en una minibiblioteca, a disposició dels usuaris d’espais públics, com hospitals i parcs. Els il·lustrats emprenedors ja han recollit 700 llibres, donats pels ciutadans i el que es millor, l’operador de telefonia local ha decidit adoptar la idea. De manera que almenys nou de las 13.000 cabines que encara sobreviuen al país, tornaran a ser artefactes perquè les persones es comuniquin, però amb la literatura. No es una idea nova. El 2006 es va inaugurar la primera cabina literària a Conneticut i l’han seguit altres ciutats dels Estats Units, Gran Bretanya i Alemanya. Article de Carolina Ethel.
http://blogs.elpais.com/papeles-perdidos/2014/01/bibliocabinas-y-libros-en-3-d.html
BiblioCAP:, és a dir, la biblioteca al Centre d’Assistència Primària, a Parets del Vallès.
BiblioCard: carnet de la Biblioteca de Roma.
BiblioConcursos: informació sobre concursos públics de Biblioteconomia, a Brasil.
http://www.biblioconcursos.com.br/
BiblioCrunch: vlok amb consells per a la auto-publicació.
Bibliodiversia: vlok de Literatura i Diversitat Funcional. (Extremadura).http://www.bibliodiversia.com/
Biblioestiu: una de les categories del vlok de la biblioteca Joan Oliva i Milà de Vilanova i la Geltrú.
http://www.vilanova.cat/blog/joanoliva/?cat=45
BiblioEugeni: vlok de la Biblioteca de l’Institut Eugeni d’Ors a Vilafranca del Penedès.
http://biblioeugeni.blogspot.com.es
Biblio-Express: Librería Distribuidora De Textos Escolares. A Concepción (Chile).
BiblioFiend: l’objectiu d’aquest vlok , és aconseguir tot el que volguis i necessitis en relació amb els teus llibres favorits i les seves adaptacions a TV / cinema. USA.http://bibliofiend.com/
Bibliogeo: Guia de biblioteques d’Espanya. http://www.bibliogeo.com/.
Biblioglosario Heterodoxo del vlok Biblionoticiario d’en Carlos Pino Cáceres.
http://biblionoticiario.blogspot.com.es/search/label/Biblioglosario%20Heterodoxo.
Biblio-gourmet: ¿Seleccions del biblio-gourmet?
Llibres volants :’ Son seleccions fetes per els bibliotecaris en torn a un tema que podeu trobar a la nostra xarxa. Les anomenem centres d’interés, ja que normalment es posa tot el material que les integra (llibres, pel·lículas, música…) en algún lloc destacat de la biblioteca junt a un petit document amb les resenyes dels exemplars’.
A vegades les fan de forma conjunta per a tota la xarxa -és el cas dels que pots trobar en l’apartat Guíes de lectura-, però també es fan propostes des de cada una de les biblioteques, com los que veuràs a continuació.
Entra a la fitxa de cada biblioteca per veure quin centre d’interés te en aquest moment (des de la nostra pàgina d’inici, Red de bibliotecas públicas municipales). Bon appetit!
Bibliographica: Documents dels segles VIII-XX. Ed. Biblioteca de Catalunya, Barcelona, 1993. Coordinadora Joana Escobedo. 121 pp. Il·lustracions.
BibliogTecarios: es un espai web colaboratiu que publica i comparteix notícies pels profesionals del mundo de la informació i documentació.
“Treballen sota els fonaments del “crowdsourcing” aconseguint d’aquesta manera aportar una visió més àmplia i cooperativa del mon de la Biblioteconomia i la Documentació a través de tots els profesionals que participan en el projecte.”
Actualment el seu nom és BiblogTecarios.
Biblio-Humor: Humor gràfic. Còmic. Historietes. Sobre el món dels llibres i els lectors a Pinterest.
http://www.pinterest.com/bibliosb3garin/biblio-humor/
BiblioHuron: vlok estudiant Biblioteconomia i Documentació: http://bibliohuron.tumblr.com/
Bibliokamikaze: Bibliófil capaç de teclejar al seu homòleg amb l’ únic fi d’arrancar-li de les mans l’exemplar desitjat.
(aportada per R.O.)
Bibliolatino: Consultors en Bibliotecologia, Biblioteques, Arxius i Gestió del Coneixement. A Bolivia i Perú.
Bibliomar (3): A Altafulla. Les biblioplatges i bibliopiscines posen a disposició dels banyistes materials per a diverses edats i interessos. http://bibliotecaltafulla.blogspot.com.es/search/label/BIBLIOMAR
Bibliometro (2): es un servicio de extensión bibliotecaria destinado al fomento de la lectura mediante el préstamo gratuito de libros en el Metro de Madrid.
http://www-2.munimadrid.es/BMTWB/
Bibliomòbil: servei per atendre a tots aquells infants que degut a discapacitats físiques o psíquiques, momentànies o permanents, no podien accedir als serveis de la biblioteca. Es tracta de fer-los arribar la biblioteca a casa, per això van començar uns voluntaris a dur-los i explicar-los contes a domicili.
A Parets del Vallès.http://bibut.parets.org/catala/main.htm
Bibliopavelló: A Parets del Vallès per el foment de la lectura, no només a l’entorn de les biblioteques, sinó a qualsevol indret del municipi usan el Pavelló Municipal d’Esports , on els ususaris poden agafar un llibre o una revista i llegir-los a l’equipament esportiu o bé demanar-los en préstec. També tenen Biblioparc i Bibliomercat.
Biblioteca Can Rajoler, a Parets:http://bibliocanrajoler.parets.cat/
BiblioPepinho: vlok de la Biblioteca do CEIP A Sangriña ( A Guarda-Pontevedra).http://bibliopepinho.blogspot.com.es/
Biblio/Poetry Therapy: Constituïda el 1983, la Federació Nacional de Biblio / Teràpia Poesia estableix estàndards d’excel · lència en la formació i acreditació dels professionals en el camp de la teràpia biblio / poesia i autoritza les persones qualificades per exercir com a mentors / supervisors.
BiblioRadio (2): vlok de la emisora WJCU, no comercial i que funciona des de la John Carroll University, a Cleveland (Ohio).
http://www.wjcu.org/2014/02/12/biblio-radio-21014
Biblioruedas: per a donar servei a diferents comunitats, escoles… Es tracta de tres Bibliobuses que van ser donats per la Comunidad de Madrid el 2008
Bibliosfera: El butlletí Bibliosfera recull les novetats i informacions de les biblioteques i d’allò que les envolta, pretén donar a conèixer els principals projectes i activitats de la Xarxa de Biblioteques Municipals i de la Gerència de Serveis de Biblioteques, així com oferir recursos que puguin ser d’utilitat per tots aquells interessats en el sector bibliotecari en general. Bibliosfera arribarà el primer divendres de cada mes. Els seus destinataris principals són bibliotecaris, tècnics i regidors de cultura, i personal de la Gerència de Serveis de Biblioteques.
http://www.diba.cat/biblioteques/butlletins/llistabutlletins.asp?Ens=BIBLIO
BiblioSinde: Biblioteca CEIP Manuel Rodríguez Sinde, a A Guarda (Pontevedra).
http://bibliosinde.blogspot.com.es/
BiblioTEA: és una recopilació de materials i recursos resultat de la feina, formació i esforç continuats dels pares d’una nena des del moment del seu diagnostic en Trastorn del espectre autista. http://www.labibliotea.com/
Bibliotren-Estación de Lectura: es un nou punt de pr’estec del Centro Bibliotecario de la Corporación Municipal de Puente Alto (Chile), en el que podràs trobar: Llibres, diaris, revistes, animació a la lectura, Internet, WIFI, materials didàctics, entre d’altres coses.
BiblioTu: vlok-portal de la Biblioteca de Roma.
http://www.bibliotu.it/i_libri_di_biblioteche_di_roma/.do
BiblioVega: Segons els seus coordinadors, la BiblioVega busca “generar instancias de lectura y valoración del libro en lugares que habitualmente están desprovistos o alejados de centros culturales. Esto se logra manteniendo esta biblioteca comunitaria auto-gestionada”.
Bibliovoluntariado: Des de 2003 les biblioteques municipals d’Osca hem tirat endavant el nostre programa de Bibliovoluntariado cultural per fomentar la participació ciutadana i el sentit de permanència a la comunitat, reforçant i demostran d’una manera visible que les biblioteques són un instrument comunitari.
http://www.huesca.es/areas/bibliotecas/actividades/bibliovoluntariado/
BiblioWeb de Sin Dominio: Vlok amb quatre seccions: Telemática, política y cultura de Internet,Escepticismo, Pensamiento y Memética.
http://biblioweb.sindominio.net/
(si veieu alguna cosa que no està bé, o no voleu sortir m’ho dieu, gràcies)