Bibliodiccionari XXIV
Bibliobimbo: llibre de John Thomas. Amb la coberta ja ho diu tot.
Biblioburro (2): llibre de Jeanette WINTER- Biblioburro: Una història real de Colòmbia
Barcelona: Editorial Joventut, 2010
Bibliocimeliófilo: el col·leccionista que practica el perfeccionisme i nomès vol exemplars excepcionals per la seva raresa i perfecció. (del vlok “habitación interior”: http://isabelmena.blogspot.com/2012/01/letraheridos-filobiblos-bibliofilos.html )( i que ella ha extret de la Tesi de Marta Aguilar Moreno: “ El grabado en las ediciones de bibliofilia. Realizadas en Madrid entre 1960-1990” (2005).
Bibliocoaching, un projecte innovador de la biblioteca pública municipal de Cambrils:
El setembre de 2013 la Biblioteca Pública Municipal de Cambrils iniciarà un Pla de lectura, que engloba diverses accions encaminades a fomentar la lectura entre diferents segments de la població. S’intensificaran les activitats adreçades a les escoles, i començaran noves activitats, com els tallers i les sessions de lectura de llibres il·lustrats. Dintre d’aquest Pla de lectura també s’inclou un projecte innovador: el servei de Bibliocoaching.
El Bibliocoaching sorgeix de la idea d’oferir un tracte personalitzat i a la mida de cada usuari, per tal d’ajudar-lo a aconseguir un objectiu relacionat amb la lectura o amb el coneixement dels recursos que li pot oferir la biblioteca.
Per tal de dur a terme aquest projecte el personal bibliotecari ha rebut formació d’una psicòloga-coach titulada i certificada pel COPC (Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya) en coaching, Sara Gallisà Mestre, creadora deCoaching a pedals. Qualsevol persona interessada en fer-ne ús es podrà posar-se en contacte amb la Biblioteca a través del telèfon, del correu electrònic o personalment.
Bibliodicha: “ … ¡ muy bien¡ Le enseñaron el verdadero espíritu de lo que los amantes de los libros llaman Bibliodicha”, a La librería encantada, de Christopher Morley, Ed. Periférica, Cáceres, 2013. Magnífic llibre.
Bibliofas: una mena de diable, en el llibre de Jorge Ordaz: “Diabolicón”, de propera aparició ( Ed. Trea) i explicat així:
“En Diabolicón hay un diablo, Bibliofas. Dice así: “Diablo tipógrafo, que se confunde con los duendes de imprenta. Desde los tiempos de Gutenberg, anda enredando entre prensas, linotipias y minervas, cambiando letras y trastocando palabras.
A él se le deben comprometidas erratas, como aquella que salió en un texto piadoso del mercedario Maximino de Uclés titulado Rosa Mystica, o primaveral jardín de femeniles flores en loor de la Santísima Virgen María, y que en vez de “mujeres puras que podían a veces, púdicamente…” apareció “mujeres putas que jodían a peces, públicamente…”. Cuando la censura se dio cuenta ya era tarde y se habían vendido no pocos ejemplares. Los que quedaban en depósito fueron destruidos. En 1897 un ejemplar de este raro libro, impreso en Tarazona en 1689 por los herederos de Gabriel Sobrino, y que había pertenecido al erudito y urdidor de fraudes bibliográficos José Sancho Rayón, fue adquirido por Juan Pérez de Guzmán, marqués de T’Serclaes de Tilly, a precio de incunable.
Recientemente el Bibliofas se ha visto obligado a renunciar a los tipos móviles y a aprender las nuevas tecnologías, para así poder entrometerse como virus informático y seguir haciendo de las suyas.”
I realment aquest diable no ha desaparegut, hi ha llibres actuals amb moltes errates, moltes, cosa que em sembla vergonyosa.Jorge Ordaz vlok http://jorgeordaz.blogspot.com.es/2013/10/primicia.html?showComment=1381089119353#c2552358811410983586
Biblioficha: imatges usades en el vlok Neotrópicos, fundació ecològica privada, a Colombia, des de 1987, per promoure i divulgar el coneixement, la investigació, la recuperació, la restauració, la conservació i la utilització racional dels ecosistemes neotropicals.
http://wiki.neotropicos.org/index.php?tittle=Portada.
Bibliófilos (2):El Blog del Café Literario de los Usuarios de la Biblioteca Pública Virgilio Barco, Bogotá. http://cafedelosaboresbibliofilos.blogspot.com.es/
Bibliofilistins ( del francès Bibliophilistines- del llibre de O. Uzanne: Dictionnaire bibliophilosophique, typologique, iconophilesque, bibliopégique et bibliotechnique à l’usage des bibliognostes, des bibliomanes et des bibliophilistins.
BiblioJunior: una de les categories del vlok Una mar de lletres, de la biblioteca Armand Cardona Torrandell a Vilanova i la Geltrú.
Biblio-list: llista privada per el personal de la biblioteca de la UPC. Http://www.bib.upct.es
Bibliolista: recopilació de les millors llistes de Warhammer Fantasy (joc). Http://www.warhammerfantasy.es
Bibliolocalització: del article de Màrius Serra, el 14 d’octubre de 2013, a La Vanguardia:”Llibres localitzats”. Diu:”… La bibliolocalització neix com a reacció contra un fenomen de deslocalització editorial molt centrat en les publicacions infantils: el llibre infantil il·lustrat, pensat, dissenyat, imprès i enquadernat a països asiàtics situats a milers de quilòmetres del lector català.”
Bibliomaníablogs: vloks dins el vlok Bibliomania de la biblioteca del IES Sanxenxo a Pontevedra.http://bibliotecaiesanxenxo.blogspot.com.es
Bibliomaníawikis: en el vlok Bibliomanía de la biblioteca del IES Sanxenxo llistat dels vloks amb els que col·laboren.http://bibliotecaiesanxenxo.blogspot.com.es
Biblioparcs: com el de La Linera, ofert per la biblioteca Can Rajoler de Parets del Vallès. N’hi ha més a llocs com Manresa, Arenys de Munt, Martorelles, Cambrils, Sant Sadurní, …
Bibliopègic: ( del francès Bibliopegique, en el llibre de O. Uzanne: Dictionnaire bibliophilosophique, typologique, iconophilesque, bibliopégique et bibliotechnique à l’usage des bibliognostes, des bibliomanes et des bibliophilistins.
Bibliopepsia (2): “Los depósitos de las bibliotecas sufren con frecuencia de bibliopepsia, esto es, de querer atesorar más libros de los que su público necesita utilizar”, LASSO de la VEGA en el seu llibre Manual de Documentación, Labor, Barcelona, 1969, p. 637.
Bibliopetits: una de les categories, amb activitats i tallers petits dedicats als petits, en el vlok Fora del Prestatge de la biblioteca Joan Oliva de Vilanova i la Geltrú.http://www.vilanova.cat/blog/joanoliva/?cat=31.
BiblioSystem ( Grupo Integra): especialitzats en desenvolupaments tecnològics, principalment per a la integració de biblioteques digitals, propietaris de la tecnologia KENVO, amb 6 mòduls orientats a facilitar més i millors serveis als usuaris. Av. Insurgentes Sur 1898-12. Col. Florida- México, D.F.
Bibliogenial!!
gràcies, però no és per tant.
A més a més la paraula Bibliogenial, amb permís, passarà a formar part de la part XXV del Bibliodiccionari.
a reveure.
Ni cal dir-ho, permès, permès… Tot i que no és per tant, tampoc.
veig que toques coses d’editorials, hi ha llibres molt ben fets i que crec que es venen bastant d’una editorial de Cáceres, Periférica, com La librería ambulante, La librería encantada, Los amores de un bibliómano, etc. es molt difícil traduïr llibres al català?
Els teus reculls biblios ja són tot un clàssic. Com diu en Josep Mengual… bibliogenial!
Clàssics són els teus apunts, Galde, jo només vaig recollint aquí i allà les genialitats d’altres, d’abans i d’ara.