Bibliodiccionari X.
Bibliocadira: cadira feta amb llibres de la que parlo en el meu vlok, a Http://xavierqs.nireblog.com/post/2010/02/28/bibliocadira.
Biblioconsultori: a Library Thing, en català, grup d’ajuda creat per Gamoia, “per usuaris novells i no tan novells”.
Http://cat.librarything.com/groups/biblioconsultori.
Bibliodelicias: en un comentari sobre lladres de llibres en el vlok Notas para lectores curiosos ( Elena Rius), Carlos Pino usa pa paraula ‘ bibliodelicias’ per nreferir-se a uns quants llibres que han entrat a la seva biblioteca i que considera que són unes delícies.
‘Bibliodiversidad’ (2): vlok sobre l’edició independent I diversa, amb 129 editorials.
Http://bibliodiversos.blogspot.com.
‘Bibliodiversidad ‘(3): Revista de la Asociación de Editores de Madrid, trimestral amb novetats de les seves editorials, més de 100.
Http://www.bibliodiversidad.net.
‘Bibliodiversidad’ (4): 34 editorials de la Comisión de Pequeñas Editoriales donen uns Premis ( Bibliodiversidad) a llibreries, llibreters i periodistes, quan fan les “Feria del Libro de Madrid”.
Biblioespectiva: Vlok de Perú, dedicat a Actualitat, Bibliotecologia, Ciències de la Informació i molta Web 2.0. Http://bibliospectiva.blogspot.com.
“Bibliofrenia, o la pasión irrefrenable por los libros”, títol de l’últim llibret de Joaquín Rodríguez, on parla de Bibliòfils (25), d’una manera una mica curta i lleugera, però del que es poden aprendre algunes coses sobre Bibliofília.( Ed. Melusina, B, 2010; 141 pp; amb algunes fotos i gravats).
‘Bibliografika’: sistema d’impressió per demanda. Http://www.bibliografika.com.
Bibliolectures: vlok de promoció de la lectura. Universitat Politècnica de València. Http://bibliolectures.blogs.upv.es.
Bibliopolae:llibreria antiquària virtual.Http://bibliopolae.com.ar .
Bibliopsiquis: dipòsit electrònic de documents de Psiquiatria, Psicologia, Neurologia i “afins”, a les Illes Balears i en castellà.
Http://www.psiquiatria.tv/bibliopsiquis/handle/10401/293.
Bibliopuf: puf fet amb cadires del que parlo en el mateix lloc que’l de la bibliocadira.
‘Bibliorrapo’: en un article a El Imparcial del 8 d’abril de 1913, a la pàgina 1, En Mariano de Cávia escriu: “ Cargantísimo, en efecto, es el bibliómano: tanto como es odioso el bibliótafo, u ocultador de libros, y como es aborrecible el bibliorrapo, o según le llamaba Estébanez Calderón en su soneto contra Don Bartolomé José Gallardo, cuco, caco, faquín, bibliopirata”.
‘Bibliospoiler’: títol de l’article d’Empar Moliner a l’Avui del 22 d’abril de 2010, “spoiler”: més o menys, malmetre, deteriorar, fer malvé, arruinar. En aquest cas les critiques d’un llibre explicant més coses del compte fan perdre la gràcia del llibre, si ja saps com acaba o quasi, sembla que fa perdre l’interés, diu l’Empar: “ per què no avisen que faran un spoiler,…”.
‘Bibliotecaignoria’.: Ignoria, Biblioteca hogar a Buenos Aires: un munt de llibres digitalitzats en castellà. http://Bibliotecaignoria.blogspot.com.
‘Bibliotecarioprejubilado’: vlok a Http://wwwsaldo53.blogspot.com.
BibliotecaViva: vlok de la biblioteca de l’Escola Estalella, a Vilafranca del Penedès.Http://annabadia2.blogspot.com.
Bibliotecno: espai on la Bibliotecologia i la Tecnologia de la Informació s’uneixen.Http://bibliotecno.blogspot.com.
‘Bibliotérica’: paraula que ve a significar més o menys apassionat pels llibres, en l’article “El literato en la Feria”, d’Antonio Espina en el diari Luz, el 4 de maig de 1934, quan comença: “La Feria del Libro abre el apetito libresco no sólo al público, sino también a los propios cosecheros, a los escritores. Al escritor español con más motivo que a los de otros países porque hasta ahora no se ha sentido nunca muy bibliófilo. Esta es la verdad.En otros países la tradición del escritor es bibliofilia y bibliotérica…”. L’article està molt bé, qualsevol dia el posaré com a Frases de Bibliofília.
‘Bibliovideos’: una de les moltes “etiquetas”, aquesta dedicada a vídeos de llibres en el vlok Biblionoticiario.
Vull Afegir que el vlok Biblionoticiario, del que he posat algunes paraules, té unes quantes paraules més que començen per biblio, dedicades a posar nom a diverses Categories en que divideix els seus ‘posts’. Les escric aquí i crec que no és necessari posar el significat doncs ja ve donat per la paraula mateixa:
Biblioanécdotas, Biblioartículos, Bibliocine , Bibliocronología, Bibliodedicatorias, Bibliodirectorio, Biblioestrenos, Biblioglosario, Bibliohigiene, Biblioinformes, Bibliolibros, Biblionoticias, Biblionovedades, Bibliopersonajes, Bibliotafios, Bibliotecnología, Bibliópolas y Bibliovídeos.
I algunes ja poden estar en el Bibliodiccionari amb la seva definició pròpia, com Bibliotafio.