“ L’afició als llibres és lloable. Hom es burla dels bibliòfils pel seu encegament: és el cas de tots els enamorats. Però cal tenir-los-hi enveja, car han endolcit llur existència d’una intensa i assosegada voluptuositat. Hom pretent avergonyr-los tirant-los-hi en cara que no llegeixen mai cap llibre. Un d’ells respongué: ‘ ¿ Per ventura us serviu de la vostra antiga i preada vaixella?. ¿ Què més noble i distret que arrenglarar llibres dins un armari?. Es el cas de les criatures quan amb la sorra construeixen cases i muntanyes, sabent que no podran aguantar-se. El mateix succeeix en les col.leccions de llibres i obres d’art. La culpa es dels trasbalsos de la vida i la poca duració d’aquesta. Però, quin goig poder fer pessebres als deu anys, i col.leccions als seixanta¡”. (Anatole France)
PALAU y DULCET, Antoni: Memòries d’un llibreter català, 1867-1935.Ed. Llibreria Catalonia, B, 1935. Pp. 467.
“ Carme Riera confesaba que su pasión por la lectura se le despertó en dos frentes: los poemas que le leía su abuela sobre cuentos populares mallorquines y la biblioteca de su padre, siempre cerrada bajo llave, y que le había prohibido utilizar sin excepciones. Dos fuentes de deseo: la generosidad oral y la prohibición de acceso a un mundo posiblemente maravilloso”.
“ Estrategias del deseo o trucos para leer” per Emili Teixidor, a La Vanguardia, extret de Biblionews, www.bibliotecaris.org ( 18-05-2005).