Biblioactiva: “el blog para lectores lunáticos” de Murcia. http://www.biblioactiva.com/.
Bibliobulímia: paraula del llibre “Firmin” de Sam Savage ( Ed. Seix-Barral, B, 2007), es refereix a la gran forta gana que pateix el protagonista la rata Firmin.
Bibliocausto: Massiva destrucció de llibres, trobat a l’article ” Obras de arte para marcar la posesión de los libros”, de Isidro Sánchez Sánchez i Esther Almarcha ( Centro de Estudios de Castilla – La Mancha).
Bibliocromos: àlbums de cromos citats a Tekateka i on hi ha un comentari de
Bibliogirl que diu: ” anys enrere les biblioteques de Barcelona oferien 50 cromos als nens que hi anaven per omplir un àlbum on s’explicava el funcionament de la biblioteca.
Bibliodiversitat: a Bibliodiccionari II va sortir Bibliodiversidad, ara gràcies a El Llibreter puc afegir alguna cosa més que m’ha explicat: ” grau de llibertat en la circulació de llibres en un determinat territori. Un nombre elevat d’editorials independents junt a una xarxa forta de llibreries independents que en garanteixi la visibilitat són els dos símptomes d’un nivell elevat de bibliodiversitat”.
Bibliodoc: Anuari de biblioteconomia, documentació i informació. Magda Lorente ( coord.). Col.legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya, Barcelona, 2007.
Bibliofer: vagó biblioteca destinat a proporcionar llibres als funcionaris i als seus familiars, així com als habitants de poblets que no tenen biblioteca. El primer es va inaugurar a França el 1957.
Bibliòfor: També anomenat Estacionari, és l’empleat d’una biblioteca encarregat del seu interior i s’encarrega d’entregar els llibres.
Bibliolobotomia: en el Tesauro Frikitecario compara per ex. Biblioteconomía y Documentación amb Bibliolobotomía y Docudesesperación.
Bibliocio: una de les categories del Vlok Frikitecari.
Bibliophrasis ( llibret de frases cèlebres sobre el llibre), Gremi Llibreters de Barcelona, B, 1957. VII Fira del Llibre. 16 pp.
Bibliopola ( Libros, libros y … mas libros), de Sempronio, Imp. S.A.D.A.G., B, 1959; 61 pp.
Biblioprecario: vlok del “sublibrarian of the year”.
Bibliosexualitat: Breu història de la bibliosexualitat en el vlok dels Frikitecaris.
Bibliopsicologia: Ciencia que, partint de la idea de que el llibre és un reactiu de l’esperit, estudia la lectura des de el punt de vista de la influencia que aquesta exerceix sobre el lector ( Lasso de la Vega dixit).
Bibliosistema: també gràcies al Llibreter, que diu: “ conjunt de variables que determinen la bibliodiversitat d’un territori. Les variables principals serian: regulació de preu únic, concentració editorial, concentració en la distribució i xarxa de llibreries independents…”.
Bibliosort : biblioteca municipal de Sort. http://bibliosort.cat.
Bibliotaxia: part de la biblioteconomia, que tracte del art o tècnica de classificar i ordenar els llibres.
Bibliotecadocole : blog del col.legi de Quintela_Moaña ( Galicia).http://www.bibliotecadocole.com/.
Bibliotecis ( De): Ho vaig trobar a Biblioteca Informacions ( una molt bona revista ) de la UAB, era el títol d’uns quants articles de M. José Borràs. Ignorant de mi no sabia què volia dir “Bibliotecis” i des de la UAB m’ho van aclarir, em van dir que volia dir Biblioteca. Després ho vaig buscar i no ho trobava, vaig buscar mes, em van ajudar i al final vaig arribar a saber que vol dir alguna cosa així com : De o des de la biblioteca, més o menys. Jo buscava “bibliotecis” i no apareixia per enlloc, apareixia en llatí Bibliotheca-ae, i recordant molts anys enrere quan a 4t. de batxillerat s’estudiava llatí, allò de les declinacions i allò del rosa-ae, ho vaig veure tot una mica mes clar.
Bibliotekaro: blog bibliotecòloga xilena.//bibliotecomo.blogspot.com.
‘Bibliotecosofía’: ciència de les biblioteques. ( Es un neologisme castellà inventat per Juan Túmburu.
Biblioticando (con humor): blog argentí dedicat a Notícies, recursos, etc. sobre bibliotecas. http://biblioticando.blogspot.com/.
Muchas gracias por incluir biblioactiva en la selección. Un saludo: Clara Sáenz de Tejada
Uooo surto al bibliodiccionari! això és un honor 🙂
Gràcies,
Doncs preparat, Bibliogirl, perquè en el Bibliodiccionari IV, quan surti, tornes a aparèixer amb el teu Bibliocomptador.
No hay de que, Clara.
jejejej gràcies 🙂
pero que bien estar aqui!!!!