“ Pocs dies després, a La Central del Raval, ensopego amb un llibre de segona mà que recull totes les obres editades pel bibliòfil olotí Miquel Plana. Són edicions linitadíssimes de clàssics ( Pla, Verdaguer, Martí i Pol…) o d’obres de carácter local ( L’auca d’Olot, Olot terra de volcans…). Autentiques meravelles de la creació gràfica que s’enriqueixen amb aiguaforts, xilografies, dibuixos variats i tapes fetes manualment. Un delit per a la vista i per al tacte, sens dubte. La superació de la lletra, convertint el llibre en un objecte desitjable.
Llibres de vell i llibres de bibliòfil, dues cares de la mateixa moneda. Reversos que tenen, però, en la carn de l’objecte el seu major delit. Que després el seu esperit valgui la pena ja dependrà de la lletra. Però no cal dir que en moltes ocasions els lectors també tenim una certa ànima superficial. Pot ser aquest un dels camins per fer sobreviure la literatura en un món tan preocupat per la imatge?. Article “La bellesa dels llibres” a //llunatic.blogspot.com/2006/11/la-bellesa-dels-llibres-html
“ Un libro es una mente que habla; cerrado un amigo que espera; olvidado, un alma que perdona; destruido, un corazón que llora…”
Proverbi Hindú, a Lances librescos y otros papeles bibliográficos, a Caudex, de Carlos Pino Cáceres. A //personal.telefonica.terra.es/web/caudex . ( 13-07-05)Ha canviat aquesta pàgina per: caudx.blogspot.com.
Hola, biblioaprenent,
no hi ha cap problema amb què facis servir aquest text, ja veig que poses un enllaç al blog. A més, ha estat una bona manera de conèixer el teu blog.
Salutacions!
A la subhasta de Soler y Llach d’aquesta setmana hi ha uns quants llibres de Miquel Plana:
Paraboles d’Ultima Thule: 1.200 euros
La pell del a ciutat (evocacions olotines): 400 euros
Poemes Xinesos de Marià Manent: 1.000 euros
Cançons del silenci de Salvador Espriu: 1.200 euros
Aixó t’agradarà: Contes de bibliòfil
llunÀtic, Xavier i Llorenç gràcies a tots tres.
llunÀtic: potser usaré més coses teves.
Xavier: tinc pendent des de fa molt de temps acostar-me a Soler y Llach, tenen sempre coses molt interessants.
Llorenç: si, el llibre es preciós, el tinc a casa i només la olor que fa ja m’agrada.
A reveure.
Xavier
Miquel Plana i Corcó, l’editor i gravador d’Olot, imagino que no deu tenir cap relació amb Ramon Miquel i Planas. La bibliofília els uneix, però el nom també.
Del primer tinc el de Martí i Pol (La Nit) i és una preciositat.
Ramon Miquel y Planas ( 1874-1950)era, escriptor, editor,bibliòfil, etc. Té llibres preciosos, un que es diu “Bibliofília” és considerat una joia de la Bibliofília.