Imatge sp9FotologLC4 de Flickr
“ ‘Llibre ben catalogat, prest entre mil es trobat’. Aqui’s pretén que’l bibliòfil tingui degudament catalogats tots els seus volums, lo qual fóra una pràctica ideal. Emperò, com que demanar axò potser sia masa, bastarà que’l bon amador de llibres, aquell que no’ls té sols per ornament o vanitat, sinó que’ls vol llegir, consultarlos, estudiarlos, treuren fruyt una y cent vegades y per tants anys com pugui viure, ordeni la seva llibreria en forma tal que pugui trobar còmodament qualsevol volum que se li ocorri necessitar. Tal es, per cert. La regla que dóna un bibliòfil rus, de nom Sobolstchikoff, citat en la obra del Albert Cim, que duu per títol ‘Le libre’. Diu aquell rus:’ Un llibre ha d’ésser colocat en una biblioteca – ja s’entén, particular – de manera que no calgui may cercarlo, sinóúnicament pèndrel’”.
Frase en el Discurs Proemial, per Ramón Miquel y Planas, del llibre “ Els Cent Aforismes del Bibliòfil”, publicat per ell mateix, B, 1924.
“ Vivir rodeado de libros sólo tiene ventajas. Los libros nos acompañan, nos regalan la luz y el calor que sólo las palabras derraman. Pepe Melero dice que de cada libro se puede escribir un libro porque cada libro esconde historias de amor, pasiones desatadas, fracasos, promesas, empeños, alegrías y tristezas. Los libros antiguos, los libros que han vivido en varias bibliotecas y han frecuentado distintas compañías guardan la memoria de otras vidas, el recuerdo de quienes crecieron, amaron, trabajaron y soñaron cerca de ellos. Los libros antiguos esconden la memoria de la emoción de las manos que los sostuvieron y de los ojos que recorrieron alguna vez sus páginas”.
En http://www.unizar.es/cce/vjuan/enero_2005.htm ,blog de Vícor M. Juan Borroy.