“ El Bibliòfil no forma la seva biblioteca per aplegar el nombre més gran posible de volums, sinó que en els llibres que col.lecciona hi busca la qualitat de contingut o de presentació o, també, la història amagada de cada llibre concret”.
Francesc Tarrats a la presentació de “ Col.leccions privades, llibres singulars, catàleg de l’exposició a la BC el novembre de 2005.
“ El nostre és un país de bibliòfils. Estimem els llibres, especialment els rars o preciosos. Com a gairebé tots els països, també al nostre, els qui es dediquen a la bibliofília han contituït associacions des del principi del segle XIX” .
Dolors Lamarca ( Directora de la BC), a la Presentació de “Col.leccions privades, llibres singulars” , catàleg de l’exposició a la BC el novembre de 2005.
“ Las imágenes nos deleitaron con el sabor de las cosas que tienden a la perfección: composición manual, ilustraciones exquisitas, búsqueda ambiciosa en la puesta en página y en la relación texto-imagen. Lo que daríamos por tener al ‘Muchacho de San Telmo’ en nuestra mesa de luz y leerlo con la ansiedad de llegar a la siguiente ilustració; sentir la suavidad de las hojas de ‘El héroe’ impreso en papel japón, donde pasar las hojas es un placer en sí mismo, y llegar al colofón de ‘De Palermo a Montparnas’: una mujer de cintura angosta, piernas cruzadas, polera negra con una franja roja haciendo juego con sus zapatos, compuesta manualmente con tipografía en tinta negra y roja”. Art. “ Algunas ediciones de Bibliófilo del siglo XX en la Argentina”, de María Rosa Feliz, a